Osim toga za posao pisem knjigu o sirevima ili ti vodic kroz nase proizvode ( porijeklo, nacin starenja, s cim ih servirati i td. ). Kad smo kod hrane, tu i tamo izvucem neki recept jer se cini lagan pa onda pobrasnim cijelu kuhinju dok ne uspijem u naumu. Obicno se radi u pecenju kolaca a ja sam vise za kuhanje nego za pecenje - to je previse precizno; moras pratiti svaki korak precizno i biti precizan u mjerenju...ako stavis secer prerano ili dodas premalo necega, neuspijeh je uglavnom zagarantiran. Kuhanje je druga prica.....puno je kreativnije. Slasticarstvo? Cista matematika.
Zadnji slobodan dan proveli smo vrzmajuci se po knjiznici
a popodne smo otisli na rucak u East Asian village gdje sam se toliko napucala hrane da sam mislila da cu eksplodirati.
Vecer sam provela samosazaljevajuci se na kaucu.
Kad smo kod hrane, vecer prije bili smo na vjencanju! Par koji radi s nama se zenio pa smo imali cast da budemo dio Filipinskog vjencanja a jos su me zamolili da ih pofotkam! Vjencanje je bilo u restaurantu koje sluzi filipinska i kineska jela, a nakon ceremonije i vecere su krenule - karaoke! Ne, ja nisam pjevala. Zahvaljujuci foto aparatu, izgledala sam dovoljno zauzeto pa me nisu gnjavili :).
Cijelu vecer su lovile disko-svijetla |
Le kolegice |
***
Nocas sam lezala u krevetu polubudna, uzivajuci u necemu sto se tu jako rijetko dogadja....slusala sam vjetar. Iako danas pada snijeg, jucer je bilo 15 stupnjeva a predvecer je pocela kisa i vjetar je poceo puhati. Vani je sve mirisalo na stabla i oblaci su bili sivi i olovni. Podsjetilo me na pulske nevere.
Tko zna kakvu ce nam avanturu Sutra donijeti. Mozda nas pokaka sreca a mozda galeb. Oboje ce biti temelj za dobru pricu.
No comments:
Post a Comment